Няма да ни карат да "пъплим" с 30 км/час в града

0
Предложението само е обсъждано, но вътрешното министерство официално не го е подкрепило
Предложението само е обсъждано, но вътрешното министерство официално не го е подкрепило

Шофьорите няма да бъдат принудени да пъплят с 30 км/ч в градовете като една от мерките в правителствената програма за намаляване жертвите на пътя.

Това е едно от предложенията, изготвени от МВР, наред с намаляване на допустимата скорост по първокласните пътища от 90 на 80 км/ч и незабавно отнемане на книжката при катастрофа на завой.

 

Тяхното приемане обаче изобщо не е на дневен ред, коментира пред TrafficNews.bg Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност.

Нашето разследване показва, че тази информация тръгва от няколко медии, а други след това я прекопират, но в крайна сметка официални източници от българското правителство ние не намерихме. Единствено има един доклад от септември 2018-та година в държавната обществена комисия по безопасност на движението, в която фигурират всички тези екзотични предложения, свързани с ограничаване на скорост, завои, шофьорски книжки на предните стъкла и т.н.“, категоричен беше Богдан Милчев.

От пресцентъра на МВР заявиха, че въпросните предложения само са обсъждани на държавна обществена комисия, но вътрешното министерство официално не ги е подкрепило.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари