Някой започна да отстрелва рекетьорската власт

0
За над 10 години управление на ГЕРБ, никой не смее да се оплаче
За над 10 години управление на ГЕРБ, никой не смее да се оплаче

Стреляха по един данъчен шеф, неуспешно. Но след това убиха бизнесмена Петър Христов, приближен до върховете на властта. И аха да го изкарат светец благодетел.

Но ако чете внимателно човек, Цветан Цветанов деликатно взе да се разграничава от него – бил почтен, ама не бил член на ГЕРБ, само симпатизант, направил бил само едно дарение. Не се познавали от по-рано, само откак Цветанов влязъл в политиката…

А същевременно оттук-оттам започнаха да се изказват, че убитият едва ли не колел и бесел в търновския регион, без негова благословия нищо не минава. Фирмите му печелят обществени поръчки из цяла България, няма конкуренция, пише Иван Бакалов в e-vestnik.

Но не е само това. За убитият започнаха да излизат твърдения, че е рекетьор, човек от борческия бизнес, авер на сикаджиите и Борисов. Самият той приживе не е отричал връзките си с борческия бизнес и СИК.

След смъртта му мнозина са си отдъхнали и са черпили, казват хора от бизнеса. Защото убитият рекетирал е до последно, взимал е дори пари в брой с разни обещания от много по-дребни от него бизнесмени, и не е връщал. Използвал е властта за натиск, ако някой му откаже, почват данъчни проверки, тормоз от полиция, мутри.

Работел е в комбина с Котарака Сталийски по някои сделки за „усвояването” на активите на КТБ. С убийството му някой иска да каже нещо на Борисов. Наглостта има предел. Някой се е осмелил да отвръща – на мафиотски методи, мафиотски отговор.

Много читатели се чудят защо медиите започват да приказват, чак като убият някого, а не преди това. Ето защо – за над 10 години управление на ГЕРБ, никой не смее да се оплаче. Едни се оплака с едни суджуци. А колко са още? В цяла България, където под хватката на местната и централната власт не можеш да мръднеш?

Когато става дума за рекет, нито рекетиращият, нито рекетираният искат нещо да признаят публично. Когато става дума за корупция е същото – и който дава, и който взима не признават, защото и двамата са по НК с престъпление.

Повечето хора си нямат представа колко е трудно журналист да накара някого да говори, да го цитира с името му, въобще да оповести някакъв факт. Може да е смачкан на някого бизнеса, ама никой не смее дори да се оплаче, камо ли на медии.

Ама читателят вика – дайте ми факти, дайте достоверни източници. Първо се осмелете, читатели. Вместо да се обаждате непрекъснато ние журналистите да напишем нещо, ама ако може без да цитираме източник и имена. Дори за незначителни случаи, за които нищо не рискуват.

Всеки засегнат от такава публикация – един източник каза, че този е рекетьор, взел е на едни хора парите, пращал им данъчни, полицаи – праща журналиста в съда и той после трябва да води свидетели. А свидетелите се скриват, не искат да свидетелстват и т. н. И ти си готов осъден. Затова всеки журналист, който се занимава с такива публикации (не са много, защото е трудоемко, сложно, неблагодарно), работи само по някои случаи, в които е сигурен, че може да разчита на свидетели, на доказателства.

Отделно, медиите се владеят от издатели, които не искат да закачат властта и вадят компромати само за когото трябва. Или лъжи и клевети.

И остават някои сайтове. Ама ни съдят, как си мислите? Срещу мен, пишещият тези редове, досега е имало общо 9 дела, 4 са приключили. Читатели пращаха дарения за съдебни разноски, ама не покриват и половината. И в момента вървят 5 дела срещу мен.

Така седят накратко нещата с медиите и скритите факти за рекет, корупция и т. н. Защото става с подкрепа на властта. Няма на кого да се оплачеш, ако те мачкат – властта, медиите, всичко е тяхно. Нарича се мафия.

Източник: e-vestnik
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари