Новият влак Русе - Букурещ тръгва от март 2024

19
Времето за пътуване между Русе и Букурещ Север ще бъде приблизително 50 - 60 минути
Времето за пътуване между Русе и Букурещ Север ще бъде приблизително 50 - 60 минути

Времето за пътуване между Русе и Букурещ Север ще бъде приблизително 50 - 60 минути

Новите влакове по линията Русе - Гюргево - Букурещ Север - Летище "Отопени" влизат в движение от от март 2024 г. Времето за пътуване между Русе и Букурещ Север ще бъде приблизително 50 - 60 минути, а между Русе - летище "Отопени" 80-100 минути. Цената на билета ще бъде около 25 леи (5 евро), информират в групата "Българи в Румъния".

От там посочват и техническите спецификации на новите вагони. Alstom Coradia Lint 41 е локомотив с два вагона. Влакът разполага със 130 места, от които първа класа 16. Оборудването включва климатик, контакти, масички между седалките и система за информация на пътниците. Максималната скорост е 160 км/ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    22
    До 18
    Я си оправи сметките малко. Регистрация на пътник на гише 10 секунди, на автоматичен контрол 5 секунди ако е пътувал знае как да се чекира и да е с паспорт или лична карта с чип. Засега за българи е само с международен паспорт иначе с шенгенски документ става с всичко. В София с две гишета и пет за автоматичен контрол не чакам повече от половин минута стига преди мене да няма някой малоумник. В София първи пуснаха системата в цяла Европа докато в Испания и Италия беше два месеца в тестов период. Пуснаха я за да си спят по време на работа и да си блеят в телефоните.
  • 3
    21
    daskal
    10 лева за билет! Мисля, че просто няма да има алтернатива - и в цената, и във времето, и в удобството. Особено "добра" новина за таксиджиите. Беше крайно време. Все пак се случват, но много бавно нужните неща между две съседни страни в ЕС.
  • 3
    20
    Пешо
    А ти пич явно никога не си пътувал с международния влак. Иди на гарата и виж как граничните събират документите на пътуващите в самия влак, после ходят до канцеларията си да ги обработват, а накрая пак се качват и ги раздават. Това на русенската гара. На гюргевската гара се повтаря същото. Таблети няма. Един пътник да се издирва за нещо и влака е закъснял. А идеята ти за поименни билети и проверка на гишето при продажба я предложи на БДЖ. Да видим как лелката на гишенцето ще извършва паспортен контрол и ще проверява за фалшиви документи...
  • 1
    19
    до 18
    Не мисля, че някога си пътувал със самолет, а и с математиката си доста скаран, с логиката - съвсем. 240 пътника за 15 минути са 16 пътника на минута. Това ще рече 0,27 пътника на секунда. За две гишета умножаваме по две и получаваме 0,53 пътника ЗА СЕКУНДА. Ми то хората не могат да вървят толкова бързо!:))))) Не наричай произволно някой тъп. Точно ти да го правиш е много тъпо.:) Весели празници и Новата да ти донесе ум и поне малко обноски.:)
  • -3
    18
    До Пешо Тъпото
    Пеше ти явно от село не си излизал. За колко време се обработва един самолет 240 пътника на летище от Гранична Полиция. да ти подскажа с автоматичният контрол и две гишета не повече от 10-15 минути, ако се качат двама румънски и двама български гранични полицаи с по един таблет проверката ще е наполивина разстояние от централна гара до Дунав мост.Да не говорим че билетите може да са поименни и още на гишете на гарата ще си регистриран и проверен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари