Влакът по линията Русе - Гюргево - Букурещ се очаква да тръгне през декември

17
Модерна композиция тръгва по метрополитния маршрут в края на годината
Модерна композиция тръгва по метрополитния маршрут в края на годината Снимка: Facebook

Модерна композиция тръгва по метрополитния маршрут в края на годината

Кога се очаква да тръгне първият влак по по линия Русе - Гюргево - Букурещ? Според запознати, началото на неговата експлоатация ще е от декември. Дългоочакваната модернизирана жп композиция ще вози пътници по маршрута Русе - Гюргево - Букурещ Север - летище Отопени, Букурещ Север.

Първите влакове Alstom Coradia Lint 41 на TFC влязоха в търговска експлоатация и направиха първото движение по маршрута Bucharest Nord - Brașov, гласи публикация в групата "Българи в Румъния".

Те ще се движат главно по метрополитните маршрути на Букурещ като Русе - Гюргево - Букурещ Север - летище Отопени, Букурещ Север - Плоещ, Букурещ Север - Росиори Север и др.

По маршрута Русе - Гюргево - Букурещ Север - Летище Отопени cor ще се движи от декември 2023 г. със завършването на работите по модернизацията на линията Гюргево - Комана - Букурещ Север.

Alstom Coradia Lint 41 е локомотив, съставен от два вагона в дизелова или водородна версия (като първият водороден влак на френския производител, водородната версия скоро ще бъде видяна и в Румъния). Влакът разполага със 130 седящи места, от които 16 в първа класа. Като оборудване разполага с климатична инсталация, контакти (по един за 2 места), масички между седалките и система за информация на пътниците. Максималната скорост е 160 км/ч. На решетките отвътре можете също да намерите бутони "STOP" или диспенсери за хартиени билети, се уточнява още в информацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    13
    такси
    Русе-Хенри Куанда 100€ .Това е цената,запомнете.Който иска с влак,негова работа.Пазар.Подбиха цената с такситата селяци,глупаци и копанари катунари.За фирмаджиите темата е друга.Ефир и тра ла ла.Има автобуси има и бусове.Пазар и предлагане.Търговия с транспорт.Недоволните с автобуса и магарешка каручка.Билет за градски транспорт от 0.06 ст.Няма от 40 години.Бай Тодор умре.
  • 4
    12
    Aha
    Супер, сега всички жълти кенефи или вдигат качеството или се вдигат до бюрото по труда!
  • 3
    11
    Дани
    Много добра инициатива,аз знам от моята баба, че преди доста години са пътували до Гюргево и Букурещ с влак!?? Просто се възстановяват някои неща които ги е имало!!!А прабаба ми когато е била млада са ходели пеша до Гюргево по моста!!!?) Преди 50 г някъде
  • -1
    10
    Николай Братованов
    Аз пък ще се возя в спалния вагон на турския вагон. :)
  • 22
    9
    кк
    на таксиметровите шофиори честито
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари