Новият председател на КЗК е майка на депутат и съпруга на съдия

0
Тя коментира, че няма конфликт на интереси!!!
Тя коментира, че няма конфликт на интереси!!! Снимка: БГНЕС

Зам.-кмет и майка на депутат е новият председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Депутатите избраха Юлия Ненкова след гласуването на новия състав на антимонополния орган, съобщава Дарик.

Ненкова беше предложена за поста от ГЕРБ. Тя работи в общината от 1980 г., била е шеф на правната дирекция, а в момента е зам.-кмет с ресор "Направление, законност, координация и контрол".

Синът й Александър Ненков е депутат от ГЕРБ. Ненкова е съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.

Тя коментира, че няма конфликт на интереси. "Никакъв конфликт на интереси. Прочетете закона и ще видите, че няма законова пречка. Ние не сме в йерархична зависимост", заяви след избора пред журналисти новоизбрания шеф.

Новоизбраният председател на КЗК ще поиска Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция да проверят какво е финансовото състояние на регулатора. Това ще бъде сред първите неща, които ще направи, стъпвайки на поста, за да види какво наследява, обясни тя.

"Ще проверя какво е финансовото и друго състояние на КЗК като предизвикам проверка на Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция", обяви Ненкова.

"Аз съм човек, който спазва закона. Това винаги е било приоритет в работата ми, така че ще има ред и законност", обеща още тя.

Депутатите гласуваха зам.-шеф на КЗК да бъде предложеният от Патриотичния фронт Димитър Кюмюрджиев. Той е юрист, бил е член на комисията в периода 1997-2003 г.

Във връзка със ситуацията на пазара на горивата у нас, Юлия Ненкова предположи, че вероятно става въпрос за картел, но поиска време да се запознае със ситуацията.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари