Новият посланик на САЩ пристигна в България

1
Преди да бъде номиниран за посланик в България Кенет Мертен той ръководи посолството на САЩ в Хаити
Преди да бъде номиниран за посланик в България Кенет Мертен той ръководи посолството на САЩ в Хаити Снимка: U.S. Embassy in Haiti

Преди да бъде номиниран за посланик в България Кенет Мертен той ръководи посолството на САЩ в Хаити

Днес утвърденият от Сената нов посланик на САЩ в България Кенет Мертен пристигна в България, съобщи Американското посолство на страницата си във Facebook. "Щастливи сме да го представим на своите приятели и съюзници в прекрасната България", написаха от дипломатическата мисия.

Кенет Мертен e с ранг кариерен министър в Държавния департамент на Съединените щати. Преди да бъде номиниран за посланик в България през юни 2022 г., той ръководи посолството на САЩ в Хаити като шарже д’афер в продължение на шест месеца. От януари 2019 г. до януари 2021 Кенет Мертен е главен заместник-помощник секретар в Бюрото за глобално управление на таланти към кабинета на генералния директор. От януари до октомври 2021 г. той изпълнява длъжността генерален директор на Външната дипломатическа служба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    А бе...
    И на тоя да му ЕПМ, ама от сърце!
  • 11
    1
    русенец
    Горкото човече! Какво толкова се е провинил, че от Хаити, страна от третия свят, са го набутали в Булгаристан?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари