Кенет Мертен: Не участваме в избора на управляващи

0
Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят, обясни той
Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят, обясни той Снимка: Фейсбук

Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят, обясни той

Не участваме в избора на управляващи, не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било. Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ посланикът на Съединените щати в България Кенет Мертен.

Твърдо вярваме, че това е избор на българския народ. Затова се провеждат избори, затова хората гласуват. Отговорност на българите е да избират кои да са техните лидери, кои да са в управлението. Ние сме готови да работим с тези, които българите изберат, каза дипломатът.

Това, което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят. В Европа подкрепяме нашите съюзници, трансатлантическата ориентация на нашите приятели и съюзници, но не участваме в избора на управляващи, добави посланикът.

Според него санкциите по закона „Магнитски“ са способ за подпомагане на приятелите и съюзниците на САЩ при укрепването на върховенството на закона. Лично аз не виждам връзка между санкциите и хората, които идват на власт. Санкциите засягат коректни личности и отношенията им със САЩ, а не възможността им да действат в собствените им страни, отбеляза посланикът.

Кенет Мертен коментира още, че Съединените щати ценят високо това, което българското правителство прави в подкрепа на Украйна в последната година и половина. Много сме удовлетворени от ролята, която България играе, добави дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -14
    3
    До 1
    Знаем,знаем,вие си вервате на Микрофанова...
  • 30
    2
    М-хм...
    Мръсни, шибани англосаксонски идиоти! Докато не виснете по стълбовете – няма да се спрете!
  • 24
    1
    Аз
    Ама как Ви верваме...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари