Новите електробуси в Русе вече дават дефекти

3
Пътниците слязоха, а след неуспешен ремонт на място, бусът бе изтеглен със специализиран влекач до депото
Пътниците слязоха, а след неуспешен ремонт на място, бусът бе изтеглен със специализиран влекач до депото Видео: Русе Медиа

Новите електробуси, които бяха закупени за градския транспорт в Русе по европейски проект, започнаха да дават дефекти.

Тази сутрин на спирката на СБА едно от превозните средства, докарани през лятото, не успя да потегли, информира Русе Медиа.

Наложи се пътниците да напуснат транспортното средство и да бъде извикан авариен екип. Специалистите споделиха, че това е първи такъв случай с новите електробуси. Те опитаха да го ремонтират на място, но дори и след рестарт на системата, не успяха да го приведат в движение. Шофьорът на електробуса разказа, че до този момент не е имал никакъв проблем. Изведнъж на светлинното табло пред него са светнали няколко индикатора. Останала е вътрешна захранваща система, но основната е спряла да функционира. Шофьорът коментира още, че ако се беше случило на кръговото, особено в час пик, една такава авария би създала проблем, тъй като електробусът не може да бъде преместен на собствен ход.

От екипа по поддръжката обясниха, че се касае за софтуерен проблем и че няма драма. Още повече, че превозните средства са все още гаранционни. Накрая електробусът бе изтеглен със специализиран влекач до депото, където предстои диагностика и ремонт, след което отново ще се върне по русенските улици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари