Нови искри прехвърчаха между Манол Пейков и "Възраждане"

0
Прекъсване на заседанието и искания за контрол с дрегер на депутатите прозвучаха от трибуната на парламента
Прекъсване на заседанието и искания за контрол с дрегер на депутатите прозвучаха от трибуната на парламента Видео: Novini.bg

Прекъсване на заседанието и искания за контрол с дрегер на депутатите прозвучаха от трибуната на парламента

Председателят на парламента Росен Желязков прекъсна заседанието заради спор в зала между депутата Манол Пейков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Цончо Ганев от „Възраждане“. Ще прекъсна за десет минути, за да се успокоят страстите от крайно хумористични до драматично неприятни, отбеляза Росен Желязков. Преди това лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов представи декларация в зала, насочена срещу НАТО и членството на България в Алианса.

Пръв от трибуната на парламента Цончо Ганев от "Възраждане" настоя, че "лицето Пейков е неадекватен" в пленарна зала и добави забележки по адрес на личната хигиена на депутата. "Не е нормално да имаме толкова рано сутрин пияни народни представители, а пък други дрогирани. Ще направим конкретно предложение да въведем контрол с дрегер, който всеки един депутат да си го поеме като разход", каза Цончо Ганев. След това отново в процедура по начин на водене колегата му Ангел Георгиев настоя, че председателят на парламента проявява двоен стандарт, като за по-малки провинения е правил забележки на депутати от "Възраждане". "Манол Пейков отзад вие, грухти и издава нечленоразделни звуци, вие дори забележка не му правите", каза Георгиев. Той настоя, че тук е Народно събрание и следвало "лицето Пейков" да започне да се държи "малко по-уважително към институцията". Вашето поведение също е укоримо, защото не правите забележка на сглобката, добави депутатът, предаде БТА.

Манол Пейков отговори от трибуната с думите "крадецът вика дръжте крадеца". Той призова "Възраждане" да спрат с инсинуациите. Желая ви много щастие и успехи в бъдещите ви начинания, каза той.

В кулоарите, където са стаите на народните представители, медиите заснеха как депутати от "Възраждане" подвикват и отправят вербални обиди по адрес на Пейков.

По-късно пред журналисти Манол Пейков обясни, че причината да подвиква от място в залата е позицията на "Възраждане" за НАТО. Подвиквах им, че времето им е приключило, добави Пейков. Относно обвиненията, че се явява в пленарна зала в нетрезво състояние, Пейков се пошегува: "аз съм роден на градус" и се извини, ако е казал нещо нецензурно.

"Роден съм с много силно чувство за справедливост. Смятам, че г-н Костадинов не вярва и на думичка от нещата, които говори в зала. Той ги говори изцяло за своя сметка за набиране на избиратели. Мен това ме изважда от кожата ми", отбеляза депутатът. Според Пейков понякога, за да стигнеш до избирателите на "Възраждане", трябва да проявиш въображение. Аз се опитвам да проявявам въображение, добави депутатът. По думите му проблемът е, че "Възраждане" непрекъснато минавали границите и разчитали на това, че другите са възпитани. Той добави, че няма да се извини на "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Що за "народен представител" е...
    Този човек - Манол Пейков, определено е за освидетелстване! Най-малкото само заради начина, по който е отишъл в Български парламент, облечен като за битака в Кубрат. За поведението му не искам да казвам нищо.
  • 0
    2
    чичомиткобрат
    Радвам се че толкова много ти влязох под кожата и живея перманентно в главата ти без да плащам наем, че ми правиш чест с прякора си. xD
  • -4
    1
    чичомехтинпедала
    Антибългарските руZZшлямски подлоги от "вгъZZраждани" ДГД!България мрази ТероруZZшлямия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари