Нови COVID ограничения влизат в сила от утре

3
Ръст в заболеваемостта от коронавирус налага това
Ръст в заболеваемостта от коронавирус налага това Снимка: iStock

Заради ръст в заболеваемост от Covid-19 от следващата седмица в няколко области на страната влизат в сила нови противоепидемични мерки, съобщи БНР.

От утре в област Пловдив обектите на закрито, където се влиза със зелен сертификат, ще работят на половин капацитет. Въвеждат се и промени в работното време на игрални зали, казина, обекти за хранене и развлечения - от 5 до 22 часа.

В Бургас от понеделник до 50 на сто се ограничава публиката на културни и спортни събития. Забранява се непълнолетните ще посещават търговски центрове и заведения без настойник.

Ограничението е в сила до 6 февруари и за подрастващите в област Добрич, както и в област Силистра, но при посещение след 22 часа.

В Перник е в сила вечерен час за учениците от всички класове до 6 февруари. След 20 часа вечерта те нямат имат право да се придвижват без родител или придружител.

От утре в Благоевград ще бъдат затворени образователните центрове и пенсионерските клубове, но заведенията ще могат да работят без ограничения.

От 31 януари за три дни затварят врати детските градини в Силистра, както и тези в Айтос, но до 7 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Сто
    Затваряй,много са заразените,в ясли,градини,училища!Хората не спазват,нищо,нямат маски,нямат ваксини,нямат сертификати,бьлгарина е ограничен и прост човек!Много Неизпълнителен нация сме!
  • 4
    1
    Стига глупости!
    Корона-балонът се спука! Изгледайте видеото преди да са го изтрили от Youtube. И мислете с главите си, не се поддавайте на внушенията на правителството и на купените от чифутите *медицински лица*! Линк: https://www.youtube.com/watch?v=ARkl0raM57Y
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари