Нови 4 сгради ще бъдат санирани в Русе по проекта за енергийна ефективност

0
Вече санираха детска градина "Чучулига" в Русе по този проект
Вече санираха детска градина "Чучулига" в Русе по този проект

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение за кандидатстване по Инвестиционна програма за климата на Националния доверителен екофонд с проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност за 4 обекта, съобщи ТОП НОВИНИ.

Обектите, които предстои да бъдат санирани по проекта, са:

Общежитие за средношколци,

Общински детски център за култура и изкуство в гр. Русе,

ОДЗ „Райна Княгиня“ в гр. Мартен,

ОУ „Отец Паисий“ в гр. Мартен. 

Инвестиционна Програма за Климата (ИПК) е най-новата програма на Националния доверителен екофонд  (НДЕФ) с принос към ограничаване изменението на климата. Тя е своеобразно продължение на Националната Схема за Зелени Инвестиции (НСЗИ), в рамките на която Община Русе вече има финансирани два проекта: „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на обект детска градина „Незабравка 2“ в гр. Русе“; и „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ „Чучулига“, ул. Иглика № 2, гр. Русе и ЦДГ „Радост“ в гр. Русе".

За публични проекти за енергийна ефективност на сгради и проекти в транспортния сектор на общини и държавни институции НДЕФ осигурява до 85 % от инвестиционните разходи, като останалите 15% следва да бъдат осигурени от бенефициента.

Заявленията за проявен интерес за обектите са преминали фаза 1 и са одобрени от Управителния съвет на НДЕФ. За разглеждането им на втора фаза, следва да бъде подадено проектно предложение съгласно изискванията на Инвестиционна Програма за Климата, бе посочено в предложението.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари