Нова табела посреща жители и гости на Ценово

3
На излизане от Ценово погледът на пътниците се привлича от пейзаж, характерен за долното поречие на Янтра
На излизане от Ценово погледът на пътниците се привлича от пейзаж, характерен за долното поречие на Янтра

Приключиха дейностите по обновяване на табелата на входа на Ценово по пътя за Бяла.

Новото съоръжение отдалеч привлича погледите на  жителите и гостите на населеното място. Композицията съчетава няколко символични елемента, характерни за този район. При влизане, освен надписа „Добре дошли“, може да се прочете и девизът на Ценово „Всичко, което обичам е тук!“. Логото беше одобрено по повод 40-годишнината от основаването на общината. На синия фон се откроява гербът на общината, в който е преплетен българския трибагреник. На излизане от Ценово погледът на пътниците се привлича от пейзаж, характерен за долното поречие на Янтра. И по двата бряга на реката, която извива привлекателни меандри, се издигат високи скали. Девствената природа в този участък на реката привлича стотици любители на водния спорт още от ранна пролет до късна есен. Надписът „Очакваме ви отново“ от една страна изразява любовта към родното място, а от друга – звучи като искрена покана гостите отново да се върнат. Композицията включва и стилизиран житен клас, защото земеделието с течение на годините се е превърнало в основен поминък на местното население. В постамента е вградена и част от зъбчато машинно колело.

Освежаването на входовете и изходите на Ценово започна преди година. Отначало подменихме билборда по пътя от Свищов. Вече сме готови и с композицията в направление Бяла. По този начин пътуващите запазват добър спомен от Ценово“, коментира секретарят на общинската администрация Мария Найденова.

Почти нямаше шофьор, който да не се вгледа в обновената композиция. По мнението на специалистите цветовете са добре съчетани и табелата се вижда отдалеко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари