Нова схема точи пари от прохождащи бизнесмени в Русе

0
Нова схема точи пари от прохождащи бизнесмени в Русе

За нова измама са алармирали будни граждани, пише "Обзървър - Русе".

Каква е схемата?

Вие сте млад бизнесмен с неголеми финансови възможности, но за това пък с огромни амбиции. Все трябва да започнете отнякъде и решавате да наемете като за начало заведение под наем. Разгръщате няколко вестника, отваряте интернет и в края на краищата се спирате върху оферта, която ви звучи долу-горе изгодно.

Откривате следното: механа, всички разрешителни за работа, доскоро функционираща, хубав район и нисък наем в размер на 300 лева.

Обнадеждени се обаждате на посочения телефон. Отсреща ви отговаря приятен мъжки глас и ви обяснява, че за деня има запланувани няколко огледа на заведението. Предлага ви да се срещнете пред Руската гимназия на ул. "Студентска" и заедно с останалите мераклии ви кара да хвърлите едно око на кръчмата, за да не се разхожда излишно. Изрично ви пита дали случайно не представлявате някоя агенция. Уверявате го, че сам сте проявил инициатива и работите единствено за себе си.

Внезапно приятният мъжки глас ви съобщава, че има една малка особеност. При евентуално съгласие от ваша страна да наемете заведението, не заплащате два или три наема напред, но за сметка на това още при срещата пред училището, трябвало да заплатите "такса оглед", която била в рамер на 10% от предварително заявения наем от 300 лева. Т.е., за да гледаш трябва да си платиш, без значение дали впоследствие ще наемеш обекта.

В уговореното време се срещате с мъж с доста приятна външност. Подписвате на място договор, че доброволно давате средства, за да ви се извърши услуга и си плащате тридесетте лева. Човекът ви казва, че другите хора са се отказали от огледа, но това не било проблем. Води ви в жилищен блок на ул. "Неофит Бозвели" и ви вкарва в помещение, което повече прилича на склад, отколкото на механа. Естествено, че обектът не заслужава първоначално заявения размер на наема, тъй като е в трагично състояние.

На мераклията му става ясно, че е подведен и измамен, но в края на краищата сам се е съгласил да заплати поисканата от наемодателя сума.

Източник: Обзървър - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари