Нова програма дава 200 хиляди лева стипендия на наши студенти за обучение в чужбина

0
Условието е след завършването на образованието си да се завърнат поне за 3 години да работят в България
Условието е след завършването на образованието си да се завърнат поне за 3 години да работят в България Видео: Министерски съвет

Навръх празника на Светите братя Кирил и Методий официално стартира Националната програма „Фонд „Стефан Стамболов“, създадена по личната инициатива на министър-председателя Кирил Петков, съобщават от Министерски съвет

 Проектът дава възможност на мотивирани български студенти да получат от държавата финансиране за магистратура до 200 000 лева на година, за да се обучават в най-елитните университети в света, ако след завършването си се върнат да работят у нас поне три години.

 „Светите братя Кирил и Методий отварят пътя на народа ни към просвещение чрез българската азбука. В модерната ни история чрез инвестиции в европейското образование на будни младежи Стефан Стамболов осигурява на страната ни хора, които полагат основите на съвременна България. По примера на този толкова напредничав за времето си политик, ние стартираме Национална програма „Фонд „Стефан Стамболов“, посочва премиерът Кирил Петков. Той призовава младежите да кандидатстват, а държавата ще им окаже цялата подкрепа, защото те са надеждата за по-доброто бъдеще на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари