Нова мода - сватба в носии!

1
Бояна и Атанас от малки мечтаели за традиционна сватба
Бояна и Атанас от малки мечтаели за традиционна сватба Снимка: Михаил Хубчев

Бояна и Атанас от малки мечтаели за традиционна сватба.

Сватби в български народни носии са новата мода сред младоженците.
Бъдещите семейства не просто обличат традиционните сватбени одежди, но и избират за празничните си албуми места, запазили старовремския си дух

Именно така избраха да узаконят връзката си Бояна Койнова от Варна и Атанас Пеев от София. Буквално преди дни те вдигнаха типична родопска сватба.

Не само младоженците, но и гостите им - дори най-малките, бяха облечени с народни носии.
"Винаги съм си представял, че ще вдигна такава сватба. И ето че си намерих половинка, която е искала същото", сподели щастливият младоженец. "И двамата сме отраснали с традициите, въпреки че сме от различни краища на страната", допълни красивата булка.

Автор на прекрасните им сватбени снимки е смолянският фотограф Михаил Хубчев, който даде съгласие "България Днес" да публикува уникалните фотоси.
Неотдавна традиционна българска сватба край връх Бузлуджа спретнаха Нина и Георги Синеви.

Младоженците пристигнаха на коне на поляна под върха, където ги чакаха около 350 гости. В народни носии в Смолян преди време се ожениха и Женя и Дейв Кнел. Женя е минен инженер от Хасково, а Дейв - австралиец, директор във фирмата, в която тя работела.

"Избрахме Смолян, защото обожаваме този край", сподели Женя.

Решили на сватбата си да бъдат в български носии, защото Дейв бил пленен от народните ни танци, за сватбата дори се записал на курс по танцуване.

Миналата година в народни носии в Хисаря се ожениха и българинът Найден - технически директор на Държавния театър в Мюнхен, и мексиканката Мариана.

За да могат да се венчаят в местната църква, Мариана дори сменила вярата си. Веднага след това младото семейство присъства на откриването на античния народен фестивал в Хисаря.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари