Нова измамна схема в Русе

0
Сръбски динари срещу левове
Сръбски динари срещу левове Видео: БНТ

Нова измамна схема. В Русе за ден двама възрастни мъже са подведени и срещу 200 сръбски динара са дали пенсиите си, които току-що били получили.

Измамите са станали в района на пощенски клон в централната част на града. Извършителят – 50-годишен мъж от Варна, вече е задържан, предаде БНТ.

Измамникът причаквал възрастните хора пред пощенския клон. Първият пострадал, 72-годишен мъж, разказал, че на път за в къщи го срещнал непознат мъж, който му обяснил, че дължи пари на дъщеря му. Предложил да ги даде на него, защото щял да заминава в чужбина. И му дал две банкноти от по сто сръбски динара, като обяснил, че левовата им равностойност е триста лева и поискал възрастния мъж да му даде сумата. По-късно пенсионерът се усетил, че не е трябвало да дава парите на непознатия. Освен това разбрал, че тези 300 динара всъщност са 3 лева и 30 стотинки. И подал сигнал в полицията.

Час по-късно се обадил и друг измамен мъж на 74 години, който по същата схема получил 100 динара срещу 160 лева. Служителите на пощенския клон казаха, че когато дават пенсиите, предупреждават възрастните хора да внимават. Пена Стоянова сподели, че спазва всички инструкции.

Пена Стоянова: Ами, тъй се оглеждам как ще ги сложа у чантата, гледам на палтото да имам вътрешен джоб, да ги пъхна вътре.”

Пенка Бонева пък казва, че до скоро била на село и там било още по-лошо - ако стане нещо, няма от кого да потърсиш помощ.

Пенка Бонева: „Аз даже в момента ги нося. Ами – притеснявам се. Дори там изчаках, имаше един съмнителен младеж, изчаках да замине."

От полицията са задържали измамника за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари