Нова измама в социалните мрежи

2
На потребителите се предлагат компютри на изключително ниски цени
На потребителите се предлагат компютри на изключително ниски цени

На потребителите се предлагат компютри на изключително ниски цени

Нова измама в социалните мрежи. На потребителите се предлагат компютри на изключително ниски цени. Резултатът от покупката обаче е източена банкова сметка.

Лаптоп за девет лева след като попълниш анкета. Възможно ли е това? Оказва се нова схема за измама, с която да получат достъп до банковата ви информация.

"Много е вероятно да няма лаптопи за девет лева предвид факта, че стойността на един такъв лаптоп би била в пъти повече. Още повече самата доставка на този лаптоп ще бъде повече от девет лева, така че няма как", заяви Николай Кръстев, интернет специалист, предава БНТ.

За да се предпазят потребителите от новата измама е добре да проверят няколко неща преди да направят онлайн поръчка.

"Хубаво е да гледат домейна. Хубаво е да гледат дали е истински, тъй като много често се правят копия на сайтовете. Пускат привидно същата визия на сайта, но на друг домейн. Трябва да се виждат общите условия - дали има общи условия сайтът. В общите условия упоменат ли е срокът, в който трябва да се връщат продуктите, упоменати ли са за чия сметка, упомената ли е фирмата, която оперира зад сайта", допълни Николай Кръстев.

Важно е в никакъв случай да не се предоставят лични данни и банкова сметка на непроверени търговци. В случай, че все пак се подведете, незабавно се обърнете към органите на реда.

"В случай на измама и наистина на търговец, който няма как да бъде намерен от нас, потребителите могат да се обърнат към полицията или към ГДБОП в случай на съмнения за измама", каза още Соня Спасова, директор Европейски потребителски център.

Специалистите съветват потребителите да не се изкушават от изключително ниските цени и да не поръчват стока от съмнителни сайтове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    хаха
    И като си предоставиш банковите данни какво? Уточнете банкови или картови. Ако си предоставя IBAN-а и имената на който и да е, той какво точно може да направи с тях? НИЩО освен да преведе пари по тази сметка. Как ще стане източването на сметката? Може да стане само с фалшива лична карта в клон на банката...Или пишете конкретно или не пишете изобщо глупости. Защото интернет е пълен с фирми и лица с предоставени банкови данни, където да им се превеждат пари....това нищо не значи.
  • 5
    1
    АйТи
    Трябва да си много тъп за да вярваш на разни цигански сайтове. За 9 лева на лаптопа само снимката му можеш да си купиш. Явно има още наивни хорица като онези бабки дето хвърлят през терасите грешни пари. Докато има балъци, ще има и тарикати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари