Нова измама! Искат 400 лв. за колет

0
Нов вид измама с искане на пари за получаване на колет
Нов вид измама с искане на пари за получаване на колет

За нов вид измама с искане на пари за получаване на колет сигнализираха вчера от кметството в пловдивското село Труд. Във вторник непозната жена се опитала да преметне по тази схема пенсионерка от селото. Бабата обаче се усъмнила, че нещата не са както трябва и отбила успешно атаките на непознатата, а след това веднага се оплакала в кметството.

Случката станала по обяд във вторник. На вратата на възрастната жителка на село Труд се позвънило. Когато отворила, видяла срещу себе си непозната жена, която й се представила, че е служител именно на кметството в село Труд. Измамницата подала на пенсионерката колет, като й обяснила, че е получен  погрешка в кметството.

Колетът уж бил изпратен от внука на възрастната жена, който работел в чужбина. Условието към бабата да получи пратката от внука било да плати 400 лева. Пенсионерката обаче се усъмнила, тъй като не за първи път получавала колети от чужбина. Тя обяснила това на непознатата, като й казала, че никога до момента не й били искани пари. Колетите получавала само срещу подпис. Малко след това непознатата измамница си тръгнала, а след като в кметството научили за измамата, уведомили полицията.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари