Нова световна криза до края на годината

1
Bloomberg посочва, че вече са налице ясни признаци за надвисналата заплаха
Bloomberg посочва, че вече са налице ясни признаци за надвисналата заплаха Снимка: Ройтерс / Архив

В края на тази година светът може да затъне в нова глобална икономическа криза, прогнозират анализатори от Bloomberg, цитирани от осведомителните агенции, предаде БЛИЦ.

Те посочват, че вече са налице ясни признаци за надвисналата заплаха.

През юни задлъжнялостта по кредитните карти в САЩ е надхвърлила 1 трилион долара. Така вече е надминат рекорда, който беше фиксиран преди началото на икономическата криза през 2008 г.

В момента всяко американско семейство дължи средно по 100 000 долара на банките. А повечето от длъжниците вече нямат възможност да погасяват дълговете си при растящите лихви.

Тези увеличаващи се непогасени дългове вече дават чувствително отражение върху икономиката на страната. Почти с 10% са паднали продажбите на стоки за дома. За първи път от 10 години насам е намаляла и средната касова бележка на американците в магазините. Наблюдава се рязък спад в ипотеките и автомобилните кредити.

На фона на тези нерадостни данни анализаторите посочват интересен факт: от времето на световната финансова криза през 2008 г. продажбите на уиски в САЩ са нараснали 8 пъти.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари