Нов спад на европейската валута

1
Да откриваме ли стратегически позиции
Да откриваме ли стратегически позиции

Наскоро бяха проведени три сесии на световните централни банки - Резервната банка на Австралия, банката на Канада и Европейската централна банка. РБА и Централната банка на Канада оставиха лихвената ставка непроменена, което като цяло оказа положително въздействие върху динамиката на австралийския и канадския долар.

В цената на суровините обаче се наблюдава стабилизация независимо от факта, че статистическите данни за Австралия не са никак радостни за биковете, а канадската статистика пък е положителна на фона на растящите цени на петрола.

Европейската централна банка реши да удължи действието на програмата за закупуване на активи. Слуховете за възможен крах допринесоха за ръста на единната валута както в кръстосани курсове с много конкуренти, така и в тандем с американския долар,  в резултат на което двойката EUR / USD тества нивото 1,0874. Разочаровани от това, спекулантите продаваха еврото, което падна до 1.0530. Техническите и фундаментални фактори предполагат по-нататъшно понижаване на двойката евро/долар, като в дългосрочен план може да се тества психологическото ниво 1.000, но резултатите от предстоящото заседание на FOMC могат внесат своите корективи, обобщават от МОФТ.

Нели Петрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари