Нов ръст в цените на храните в началото на март

1
Индексът на цените на едро скача тази седмица с нови 0,86 на сто
Индексът на цените на едро скача тази седмица с нови 0,86 на сто Видео: NOVA

На пазара в Долни Богров цените са двойно по-ниски, защото са директно от производител

Ново поскъпване на хранителните стоки в началото на март. Индексът на цените на едро скача тази седмица с нови 0,86 на сто. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, предава NOVA. От началото на годината равнището му се вдига с 6,74%.

Цената за краве сирене на едро е по-висока с 0,7%, оранжерийните домати с 12%, а краставиците с около 6. На неделния пазар в Долни Богров могат да се намерят всякакви меса и млечни продукти, а цената за една кора яйца е около 5-6 лева, колкото за 10 яйца в други магазини.

Според купувачите яйцата на този пазар са двойно по-евтини, както и млечните продукти. Продавачи пък споделят, че ниските цени вероятно се дължат на това, че продуктите са домашни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    мария
    неим купувайте боклуците скъпи комбинирайте се и си пазарувайте от Гюргево ,качествени храни на по ниски цени точно един месец им трябва спад и ще видите няма ли да си коригират цените,то смешна работа 1 кг.кренвирши да струва колкото 2 кг риба филе!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари