Нов кандидат за омбудсман на Русе

1
Така кандидатите за обществен посредник стават четирима
Така кандидатите за обществен посредник стават четирима

Така кандидатите за обществен посредник стават четирима

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание днес, на което бяха разгледани предложенията за кандидати по позицията омбудсман на Община Русе.

Комисията с председател д-р Росица Георгиева взе решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване на постъпилите кандидатури за Обществен посредник на територията на Община Русе.

Четирима бяха кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 30 август. Решението да бъде открита процедурата беше взето по време на 21-ото заседание на местния парламент предвид обществено-политическата ситуация на несигурност към момента и сериозните обществени проблеми.

Досега в града ни са били организирани и проведени четири конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен. Събеседванията са били през 2013 г., 2014 г., 2016 г. и през м. юли тази година.

При петия опит за избор на Обществен посредник бяха одобрени и четиримата заявили своето желание да бъдат обществени посредници на града, като трима от тях бяха кандидати и при последната процедура. Това са Милена Цонева – Георгиева, Ина Райчева – Цонева и Мариян Димитров, а новото име е Валентин Димитров.

Валентин Димитров е бил 12 години лидер на местната КТ „Подкрепа“, както и бивш директор на Областна инспекция по труда в Русе. Единствен сред останалите трима кандидати има опит като омбудсман - от 2011 г. до 2013 г. е изпълнявал длъжността „Обществен посредник” на Община Ветово. Димитров е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски” и магистър по финанси от Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов.

На 8 септември предстои събеседване с допуснатите кандидати пред Комисията за избор на Обществен посредник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари