Нов директор, нов късмет за Фонда за лечение на деца

0
Дано д-р Троева оправдае очакванията на болните деца и родителите им
Дано д-р Троева оправдае очакванията на болните деца и родителите им

Д-р Тинка Троева е новият директор на Фонда за лечение на деца.

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Със заповед на министъра на здравеопазването Илко Семерджиев от днес управлението на фонда се поема от д-р Троева, като тя заменя на поста досегашния директор на проф. Владимир Пилософ. Проф. Пилософ подаде оставка на 24 февруари.

Д-р Тинка Троева е завършила медицина в Медицинска академия - София през 1979 г., специализира "Детски болести". Има магистратури по "Международни икономически отношения" от УНСС и "Обществено здраве" от Университета Билефелд, Германия.

През 1986 г. тя придобива и специалност по "Социална медицина", а през 1989 г. - по "Медицинска информатика" и "Здравен мениджмънт" в София.

До 1996 г. д-р Троева има редица специализации по промоция и превенция на здравето в Люнебург и в Кралския колеж в Кеймбридж, Великобритания, по социална педиатрия в Германия и Австрия, както и по управление на здравното осигуряване във Германия, Холандия и Чехия.

Била е съветник в Комисията по здравеопазване в 37-то u главен съветник в 38-то Народно събрание.
Осем години е ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси към Министерството на труда и социалната политика.

Новият директор на Фонда за лечение на деца е експерт в областите на координацията на системите за социална сигурност в ЕС - пенсионно, здравно осигуряване, обезщетения при заболяване и майчинство, семейни обезщетения, лечение и превенция на български граждани в ЕС, трудова миграция и интеграция.

През 2001 г. д-р Тинка Троева е избрана за Жена на годината от Американския библиографичен институт за цялостен обществен ангажимент и принос към отделните обществени групи. През 2012 г. КНСБ я награждава за активно съдействие и подкрепа на българските работници в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари