Нострадамус: Още днес Орешарски да си ходи

0
Нострадамус: Още днес Орешарски да си ходи
Снимка: БГНЕС

"Излезе ми прякор - Нострадамус. Познах всичко, което се случва в момента. Още сега, веднага трябва да се викне МВФ и да започнем преговори. Само преди няколко дни казах за банките. Следващия бюджет ще го прави фонда". Това коментира в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след приключването на политическите консултации, на които партиите се споразумяха за предсрочни избори на 5 октомври.По думите на Борисов трябва да бъде направена експертиза, която да успокои държавата. "Да се надяваме, че сега всички ще бъдат по-мъдри и по-спокойни. Вече трябва да говорим за правителство на спасението. Предложих им още днес да сменят Пламен Орешарски и Петър Чобанов, за да бъдат спокойни хората. Това си е тяхно право. Не може Чобанов да говори за финанси и да сме спокойни. Моят съвет е, че Орешарски и Чобанов трябва да си ходят", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според прогнозите на Борисов в края на юли правителството ще подаде оставка. "Парламентът трябва да даде мандат за преговори с МВФ. Сега повече от всякога е нужно парламента да работи. ГЕРБ ще участват в работата. Говоря за нов заем, за да има кеш и да се плаща. По мое мнение са необходими 5-6 млрд. Катастрофата е пълна. Сега най-важното е да стабилизираме финансово държавата. Не ми се говори за еврокомисар. Това е все едно да говориш за сватба по време на погребение. Готов съм при президента да обсъждаме всякакви сценарии, за да може държавата да вземе нов заем. В най-тежката финансова и икономическа криза България беше давана за пример. В момента те съсипаха държавата. Няма да поемам отговорностите на Орешарски. ", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че главният прокурор Сотир Цацаров ще търси наказателна отговорност за това, което се случва в момента. "Несериозно е вицепремиер да говори, че някой дава по 50 лева, за да се правят опашки и да се събаря банковата система. Те я събарят сами с действията си. 4 години се пазих от тегленото на заем, а сега ще бъда принуден да гласувам за нов заем от МВФ. Трябват незабавни преговори. Най-важно е да се стабилизира системата и служебното правителство да започне работа. Ситуацията започва да прилича на тази от 1996 година. Всички ме ядохте, че не разпускам колана и спазвам фискалната дисциплина, а сега трябва да правя това, от което бягах 4 години. Да тегля заем", заключи Бойко Борисов.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари