Nokia ще изгражди мобилна мрежа на Луната

0
Технологичният гигант е избран от НАСА на САЩ за изграждане на първата по рода си мобилна мрежа на Луната
Технологичният гигант е избран от НАСА на САЩ за изграждане на първата по рода си мобилна мрежа на Луната

Технологичният гигант (Nokia потвърди в понеделник, че е избрана от НАСА на САЩ за изграждане на първата по рода си мобилна мрежа на Луната

Финландската компания отбеляза, че ще използва пионерските иновации на нейното поделение Bell Labs "за изграждане и внедряване на първото ултра-компактно, нискоенергийно, космическо цялостно LTE покритие (за 4G мрежа) на лунната повърхност до края на 2022 година", съобщи БНР.

От Nokia добавиха, че ще си партнират с Intuitive Machines (компания за доставяне на малки търговски полезни товари на повърхността на Луната) за интегриране на мрежата, която ще се самоконфигурира при разгръщане в нейния лунен апарат и ще бъде доставена до Луната.

"Надеждните, устойчиви и комуникационни мрежи с голям капацитет ще бъдат ключови за поддържането на устойчиво човешко присъствие на лунната повърхност. Чрез изграждането на първото висококачествено безжично мрежово решение на Луната, Nokia Bell Labs отново ще постави знамето за новаторски иновации извън конвенционалните ограничения", заяви техническият директор на Nokia Маркъс Уелдън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Новата руска ваксина ще се продава в разфасовки по 1 литър

Харесай Дунавмост във Фейсбук