Nokia: Напускаме Русия

2
Финландската фирма в официално съобщение заяви, че решението на ръководството на компанията няма да повлияе върху финансовите резултати
Финландската фирма в официално съобщение заяви, че решението на ръководството на компанията няма да повлияе върху финансовите резултати

"Компанията Nokia се изтегля от Русия", написа московският в. Комерсант

Финландската фирма в официално съобщение заяви, че решението на ръководството на компанията няма да повлияе върху финансовите резултати.

"През 2021 г. делът на продажбите в Русия бе под 2%. Отчитайки високото търсене, което наблюдаваме в други региони на света, смятаме, че изтеглянето ни няма да има влияние върху финансовите резултати", заявиха от компанията.

На 2 март Nokia обяви, че прекратява доставките за Русия. Фирмата спря новите инвестиции в страната и изтегли служителите си от развойния център в Русия

Петият пакет санкции срещу Русия заради нейната инвазия срещу Украйна, приет от Европейския съюз на 8 април, забрани на компаниите от 27-те да предоставят високотехнологично оборудване на телекомуникационни оператори под контрола на руската държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари