Николай Василев: Това управление се превръща в най-популисткото

0
Бившият министър гостува в bTV, където направи прецизен анализ защо бюджетът е популистки
Бившият министър гостува в bTV, където направи прецизен анализ защо бюджетът е популистки Видео: bTV

"С този бюджет (проектобюджет 2021) в края на третия кабинет на Борисов това управление се превръща в най-популисткото управление със сигурност от въвеждането на валутния борд досега, не знам дали за целия Преход. Без никаква конкретна връзка с COVIDкризата или без нея, през последната година се раздават изключително много милиарди, които не са покрити в бюджета. Така правят хора, които нямат намерение повече да управляват и смятат да оставят на следващите празна хазна."

Така разчете Николай Василев проектобюджета за 2021г., публикуван от Министерството на финансите вчера.

Той го нарече изцяло предизборен, без връзка с коронакризата в страната, пише Actualno.com.

Какво предвижда проектът за Бюджет 2021г. , публикуван снощи от Министерство на финансите? МФ: Дефицит от 3,9% от БВП догодина, социалните разходи надхвърлят 18 милиарда лева. В него са предвидени 1 млрд. 350 млн лв за социална политика. 648 млн. лв за образование и 581 млн. лв за здравеопазване. Предвижда се заплатите в бюджетната сфера да нараснат с 10%, увеличение с 30% за възнагражденията за всички ангажирани с COVID-19 - "на първа линия" и 17% ръст на учителските заплати. Минималната работна заплата става 650 лв.

"Това за мен е антиреформаторски, луд, разочароващ бюджет. Аз съм дълбоко разочарован от този бюджет. Подкрепял съм всички бюджети досега, за първи път правя тези изказвания", каза още Василев. "Знаете ли колко интервюта съм давал и непрекъснато хваля, че България е единствената държава с бюджетен излишък. Това се изпари снощи", категоричен е Николай Василев.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари