Николай Свинаров: Самолетът на Пригожин може да е свален с ПВО система

0
Няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета, коментира бившият военен министър
Няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета, коментира бившият военен министър Видео: NOVA

Няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета, коментира бившият военен министър

При видеото се вижда, че едното полукрило на самолета на Пригожин липсва при падането от височина, както и части от вертикалния стабилизатор (опашката) и елеватора. Това означава, че е имало разпад във въздуха. Опашните части са на 3-4 км от основните останки. Едната теория е сваляне, но по-правилно е да се каже, че е взривен, дали отвътре или предизвикан отвън предстои да се разбере. Това каза авиационният експерт Александър Богоявленски за "Твоят ден" по NOVA.

"На борда е имало записващи устройства. "Покушение е по-правилно определение от тероризъм. Разпад по време на полет е най-рядката причина за авиопроизшествие. Самолетът е бил откриваем с радар, подал е летателен план и е имал транспондер. Твърде вероятно няма да има достъп до двете черни кутии. На борда е имала взривна декомпресия, в резултат на това самолетът започва падане надолу. Ракета може да прониже крилото", обясни той.

Бившият военен министър Николай Свинаров предположи, че ПВО системата С300 може да е използвана за сваляне на самолета на Пригожин. "Има неясноти от технически характер около катастрофата на самолета на Пригожин. Частният полет като има списък на пасажерите и летателен план, има ли черна кутия? Държавният тероризъм не е чужд на руското управление, така че бихме могли да го определим и така. Свалянето на самолет с ракети или вътрешен взрив са сред версиите, няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета", коментира той.

Според него всички на борда са починали още по време на удара - във въздуха. "Пригожин трябва да е имал парашут, а самолетите - катапулт, но това не се е случило. Думите на Путин означават, че стои зад действията на "Вагнер" в Украйна", посочи Свинаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    „ПВО система“ или „система за ПВО“? Някой знае ли изобщо, какво се крие зад инициалите ПВО? Защото аз си мислех, че знам, ама изглежда, че греша.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари