Откриха записващите устройства от самолета на Пригожин

0
Иззети са и други предмети и документи, необходими за установяване на обстоятелствата на катастрофата
Иззети са и други предмети и документи, необходими за установяване на обстоятелствата на катастрофата Снимка: БГНЕС

Правят ДНК-експертизи на телата

Разследващи са взели за изследване отломки от разбилия се в сряда самолет, на който се предполага, че е бил руският наемнически предводител Евгений Пригожин, предаде ДПА, предаде ДПА, като се позова на руската новинарска агенция РИА Новости.

Разследващите са иззели записващите устройства на самолета, който се разби в Тверска област, както и други предмети и документи, необходими за установяване на обстоятелствата на катастрофата, съобщи пресслужбата на Следствения комитет на Русия, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Самолетът, излетял от Москва за Санкт Петербург, се разби в сряда вечерта. В списъка с пътниците фигурират имената на Пригожин, както и най-високопоставения командир от "Вагнер" Дмитрий Уткин.

Пресслужбата на Следствения комитет на Русия съобщи още, че в момента специалисти извършват ДНК експертиза, за да установят самоличността на десетимата души, намирали се на борда на самолета и загинали при катастрофата.

"В хода на първоначалните следствени действия на мястото на самолетната катастрофа бяха открити телата на десетима загинали. Извършват се молекулярно-генетични експертизи за установяване на самоличността им", заявиха от пресслужбата.

Агенция ДПА отбелязва, че смъртта на Пригожин все още не е официално потвърдена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари