Откриха мощни взривни устройства, скрити на Националния стадион

0
Това каза главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР
Това каза главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР Видео: NOVA

Това каза главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР

При щателните проверки преди Вечното дерби на стадион "Васил Левски" открихме ракети с голям обхват и множество изстрели, самоделни взривни устройства с дистанционни. След проверка ще се установи видът им. Доста са мощни, могат да нанесат сериозни щети на хора, както и материални. Това каза главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР, на брифинг преди Вечното дерби в София.

По думите му е било отправено предупреждение към феновете на двата клуба да няма ексцесии. "Приемаме тези неща като провокация и възможност за конфликт, а полицията може да излезе виновна, ако се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на националния стадион не работят. Не може да се установи кога са внесени пиротехническите изделия. Имаше сложени на около 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, пропорционално в цялото спортно съоръжение. Можеше да бъдат използвани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да спират, толкова голямо количество са", заяви полицаят, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    русенец
    "... на стадион "Васил Левски" открихме ракети с голям обхват..." Колко голям обхват? Междуконтинентални ? Балистични или просто алабалистични? Аман от тъпи мисирки, които не знаят коя дума какво означава!
  • 4
    1
    ...
    Говори се за „ракети“ и „взривни устройства“, но много се внимава да не се помене терминът „фойерверки“, защото в тази свера има не-малък икономически интерес, а значителна част от обществото и така е негативно настроено към този метод за веселие на примитивните умове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари