Николай Слатински: Пламен Николов може и да ни е излъгал!

0
А на мен никак не ми се иска той да започва кандидат-премиерстването си с лъжа
А на мен никак не ми се иска той да започва кандидат-премиерстването си с лъжа Снимка: БТА

Преди малко си говорих с познат, който е вътре в нещата, често шета из разни министерства. Той, още преди да стане публично известно, че СТ оттегля кандидатурата си за Петър Илиев и спешно предлага нов кандидат, ми се обади вчера и буквално ми каза тогава - внимавай как коментираш Петър Илиев, да не се изтичаш като пуле пред майка, защото няма той да бъде, взето е решение да бъде сменен.

Та според този мой познат, който често ми е споделял информации на ухо, повечето от които са били близо до истината (а аз съм внимавал да не ме ползва за пощенска кутия), за Петър Илиев в някои министерства услужливи експерти, готови да вземат подходящия завой, са готвили справки и информации за определени политики в техните ресори. Обърни внимание, каза ми този познат - готвили са ги за Петър Илиев!

Аз сега прочетох, че Пламен Николов е казал същото като СТ - че би определен за премиер преди две седмици!

И се замислих. Да, вероятно е при провала на първия проектокабинет, който така и не стана проектокабинет, с него да е говорено да бъде включен като някакъв във втория проектокабинет, който сега, с връчен мандат може и да стане проектокабинет, а може и да не стане.

Но! Ако са изготвяни справки и информации за Петър Илиев, значи няма как Пламен Николов да е бил кандидат на ИТН отпреди две седмици. А смяната е станала в последния момент.

В такъв случай Пламен Николов просто е можел да каже вчера, че няма да коментира кога му е предложено да стане кандидат за премиер, важното е само това, че той е кандидатът на ИТН за премиер.

Какви ме вълнува ли? Вълнува ме нещо, което много трудно може да бъде доказано, освен ако някой от кухнята на ИТН или пък някой от експертите, които са готвели справки и информации за Петър Илиев, не го съобщи.

Жегна ме говоренето на Пламен Николов за Преспанското споразумение, но то обаче касае [Северна] Македония и Гърция. Значи той бегло е чул нещо, но не е вникнал в него. А би могъл да е прочел през двете седмици справката по този архиважен и хиперболезнен въпрос. Но вероятно подобна справка все още не е стигнала до него, защото - кой знае - дали тя още не е на бюрото на Петър Илиев...

И така у мен се поражда съмнението, че заявявайки, че отпреди две седмици е бил определен за кандидат за премиер, Пламен Николов може и да е излъгал. А на мен никак не ми се иска, ама никак не ми се иска, той да започва кандидат-премиерстването си с лъжа.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари