Николай Слатински: Изненадан съм от стремглавостта, с която започва да вилнее петата вълна на Ковид

0
Ето защо и аз се присъединявам към тези, които очакват петцифрено число на заразените в скоро време
Ето защо и аз се присъединявам към тези, които очакват петцифрено число на заразените в скоро време Снимка: iStock

Преди три дни, мисля, написах тук удивено за какъв край на месеца говорят Кунчев и Кантарджиев (нищо лично нямам против тях) и защо ни занимават с някакви си 12 случая на Омикрон, като без да имам никаква допълнителна (за разлика от тях) информация, още през умерените откъм данни почивни дни писах, че Петата вълна тръгва...

Очаквах това, което се случва - бързо набиране на скорост на Петата вълна, но при все това съм мъничко изненадан от стремглавостта, с която тя започва да вилнее. Това е първата седмица на нейно пряко проявление (излизане на повърхността), а тя достига резултати, които при другите вълни бяха характерни за третата или дори четвъртата им седмица!

Ето защо и аз се присъединявам към тези, които очакват петцифрено число на заразените в скоро време.

Ще ми се, все пак, да видим как ще са нещата днес и утре, защото нашата стъкмистика работи с известно изоставане от времето заради почивните дни и два дни след тях все още събира данни какво е било през тях.

Така или иначе вчерашният резултат е не само на второ място (след вторник, 26 октомври`21 – 6816) за всички 670 дни на ковид у нас, но е и на първо място сред за всички дни сряда откакто 96 седмици имаме ковид у нас.

Освен това за първите три дни тази седмица задмина цялата минала седмица. Рязък е скокът за два дни на заразените медицински работници. Нараства броят на хоспитализираните, а също така на онези в интензивните отделения.

В София има над 2000 нови заразени за денонощие.

С две думи, никоя от досегашните четири вълни не е тръгвала толкова рязко, буквално от място Петата вълна потегля с никак не весело ускорение.

А утежняващи нещата обстоятелства при тази вълна са серията от кризи - политическа, геополитическа, ценова, енергийна, които могат да пощурят и без това пощурялото ни общество и да дадат шанс на безобразни лидери - популисти и нацисти, шмекери и мошеници. А и Онзи с черната джипка дебне хищно зад ъгъла с изкривено от злоба лице. Точно него не бива да го подценяваме. Той няма време. ИГ е вече пътник. Падне ли плочката ИГ (дано падне!), цялото домино на Човека с джипката ще рухне като дом от карти., ще се срине като пясъчна кула, ще премине в режим на свободно падане, сиреч падение...

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари