Николай Събев: Минахме по стъпките на един шофьор на ТИР заедно с началника на КПП „Русе”

35
Стигнахме до румънска страна и там се запознахме с реалната ситуация по повод време за преминаване и проверки, посочи транспортният министър
Стигнахме до румънска страна и там се запознахме с реалната ситуация по повод време за преминаване и проверки, посочи транспортният министър Видео: NOVA

Поскъпването на тока се отразява на разходите на БДЖ

Разбира се, че повишението на цената на тока се отразява на разходите на пътническите превози. Но бих искал преди да вземем решение за повишение на цената на билетите, да погледнем и другите възможности”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” министърът на транспорта Николай Събев.

На въпрос дали ще предложи намаляване на ДДС за билетите на БДЖ, за да се стимулира използването на железопътния транспорт, министърът заяви, че не е привърженик на намаления и безплатни обеди. „В крайна сметка все някой плаща това намаление. Привърженик съм на това да създадем достатъчно комфортни и качествени условия, от които потребителят да е доволен. И съм привърженик на това да направим така, че потребителят да има по-големи и по-големи доходи, за да си позволява да използва БДЖ. За социално слабите групи държавата има специална политика, с която ще се съобразим”, подчерта той.

Посещението ми на Дунав мост в събота беше едно естествено продължение на срещата ми от петък в Русе. На нея с общественици, граждани и представители на различни браншови организации и ведомства обсъдихме как да повишим скоростта на пътници и товари през Дунав мост. Срещата беше изключително интересна, особено плодотворна, и реших да проверя как предложенията могат да бъдат приложими на практика”.

Министър Събев: Очаквам до пролетта да решим проблема с трафика на "Дунав мост"

По думите му той е минал по стъпките на един шофьор на ТИР заедно с началника на КППРусе”. „Стигнахме до румънска страна и там се запознахме с реалната ситуация по повод време за преминаване и проверки”, посочи той.

Работещи на "Дунав мост": Скандалът го започна молдовеца, крещя и блъска един час!

По отношение случаят със служителят от тол администрацията той коментира: „Вече казах, че такова поведение на българска граница е недостойно. Убеден съм, че колегите са си взели поука и имат предвид това повече да не се случва. Тече разследване, което е организирано от вицепремиера Гроздан Караджов и до сряда ще има резултати от него”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари