Николай Марков: Поданици или свободни граждани

0
Различни световни сили налагат собствени интереси, но чрез инструмента "мека диктатура"
Различни световни сили налагат собствени интереси, но чрез инструмента "мека диктатура" Снимка: Фейсбук

Някой може ли да ми каже поне една страна членка на ЕС в която всяка партия тръгнала към властта си има своя телевизия? А друга европейска държава в която на върха на държавната власт да са посадени изкуствено двама генерали?

По важен е отговора на въпроса защо се случва всичко това по точно този начин. Моят отговор е, че различни световни сили налагат собствени интереси, но чрез инструмента "мека диктатура". Почти няма българин, който да не предпочита диктатурата, символизирана чрез военизирани кандидат управници и това е знак за много ниска степен на обществено развитие. Така ни вижда света около нас и в заключенията си е адски прав. Резултатът от тази наша незрялост е, че където има диктатура, там няма наченки на гражданско общество, което се ражда в съвсем различна утроба. И след като няма гражданско общество, няма и свобода, върховенство на закона и справедливост. Това е наш избор и след като искаме да ни управляват генерали, такива ни се и предлагат - паркетни, но генерали. Фалшиви герои от фалшив преход!

Лично аз нямам нужда от такива илюзии и съвсем разбираемо влизам в конфликт както с тях самите, така и с всички останали, предпочели да бъдат поданици, а не свободни граждани. Само ще ви припомня, че никъде по света пагона не е символ на свобода, а точно обратното - на несвобода. И смърт. И не случайно тази гнусна несвобода е единственото ви право на всеки минал и предстоящ политически избор.

Ще продължа своя личен граждански поход за установяване на демократична форма на управление в държавата, в която всички граждани ще имат равни права, независимо от пагоните, титлите, парите и позициите им. Имам свои начини да постигам резултати. Няма да се поколебая да стрелям по своя начин и за моя сметка, независимо, че в крайна сметка ще продължа вероятно да бъда сам. И сега съм сам, защото всички останали са се включили в партии или имат емоции към такива, драпат с нокти към властта, но всъщност цялата им енергия е в услуга единствено на престъпното статукво. То никак не е глупаво! Ако можеше да бъде съборено с активност чрез партии, те щяха да бъдат забранени. Ще продължа по своя земен път сам и ще чакам събуждането на най–старата нация в Европа от дълбок вековен зимен сън. От вечния покой.

Ако не се случи събуждане, ще се усмихна и ще си отида.

Николай Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари