Николай Марков: Лично и искрено се срамувам от нашата либерална общност

1
Считам я за тесногръда, примитивна и незряла
Считам я за тесногръда, примитивна и незряла

Понеже вече всички загубихме ориентация, подобно на българският въздушен ас, който загина в Черно море, реших да си направя професионален европейски политически тест. Попълних въпросник с многобройни страници и отговорих съвсем откровено на всички тях. Изпратих го на агенцията, която го оценява във Франция и ...о, чудо! Оказах се либерал.

Вече няма смисъл да се крия, още повече, че сам се разкрих пред света с тази регистрационна форма, затова ще бъда докрай честен. Лично и искрено се срамувам от нашата либерална общност, която считам за тесногръда, примитивна и незряла. По никакъв начин не свързвам същността на либералния дух с този на нашите политически или неполитически примати, които свеждат всичко до каузи и пърформанси - само срещу добро заплащане отвън. Евтини ми изглеждат и активностите на всички селски пръчки, закичили фамилиите на мъжете си - все чужденци. Не се прави така, уважаеми, още повече, когато всички знаем за какво става въпрос. Дори и мъжете и роднините на мъжете ви го знаят!

Либералът в мен е истински свободен дух, който няма претенции за универсалност и изричане на вечната и абсолютна истина, но не е склонен да приема авторитети. Особено, когато лично е проверил, изследвал и се е сдобил с нужната информация, която е извор на всяка истина. Не на полуистини. Впрочем, няма никакво значение какъв съм за някого. Важното е, че Бог знае защо съм все още жив и какво иска от мен. Пък какви "заповеди" ми издават разни объркани в превода длъжностни лица, които не би трябвало да ползват никога тази обидна дума - това си остава техен проблем. Дано имат време да го решат.

Обществените и лични девиации - грам не ме интересуват, не са ме интересували никога и няма да ме интересуват. И, моля, не правете опити да ме променяте. Ясен ли съм?

Николай Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари