Николай Денков заминава за Вилнюс

1
Министър-председателят ще участва в Срещата на върха на страните-членки на НАТО
Министър-председателят ще участва в Срещата на върха на страните-членки на НАТО Снимка: Продължаваме промяната / Facebook

Министър-председателят ще участва в Срещата на върха на страните-членки на НАТО

Акад. Николай Денков заминава по-късно днес за Вилнюс, Литва, където ще участва в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО. В състава на българската делегация са също министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основни резултати от срещата се очаква да бъдат решения относно продължаването на политическата и практическа подкрепа на Алианса за Украйна; надграждането на решенията от Срещата на върха в Мадрид (2022 г.) за засилване на сдържащия и отбранителен потенциал на Алианса и приемането на нов ангажимент за инвестиции в отбраната.

В рамките на форума ще бъдат проведени заседания във формат съюзници, както и в партньорски формат с участието на държавните и правителствени ръководители на азиатско-тихоокеанските партньори Австралия, Нова Зеландия, Япония и Република Корея и на председателя на Европейския съвет и председателя на Европейската комисия. Програмата предвижда провеждането на първото заседание на Съвета НАТО-Украйна, както и неформални заседания на министрите на външните работи и на министрите на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Бай Чеп
    На жълтопаветните тъпаци всичко им е на майтап! Ще се осъзнаят чак с мешката на гърба и на път за Украйна!
  • 4
    1
    Пепи
    Най-големите политически измамници ПП-ДъБъ! Няма да теглим заеми - изтеглихме 9 млрд Няма да предадем българския интерес в Македония - предадохме го Няма да пращаме оръжия за Украйна - пратихме оръжия за 6 млрд Ще чегъртаме Бойко до дупка и няма да се коалираме с него - направихме правителство с ГЕРБ Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС - ще променяме конституцията с тяхна подкрепа Не ни диктуват от никое посолство - излезе запис, че съгласуваме хората си с посолството > Референдумът е право на всеки българин - забраняваме го! Следващата стъпка е да закрием държавата до края на годината и айде с 200 на някой остров - продължаваме промяната!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари