Николай Денков: Задачите пред Скопие остават същите

0
Диалог с РСМ ще има, но това не променя нищо по отношение на позицията на България спрямо т.н. европейски компромис, заяви премиерът
Диалог с РСМ ще има, но това не променя нищо по отношение на позицията на България спрямо т.н. европейски компромис, заяви премиерът Видео: БГНЕС

Диалог с РСМ ще има, но това не променя нищо по отношение на позицията на България спрямо т.н. европейски компромис, заяви премиерът

Диалогът с РСМ няма лошо да се интензифицира, да има повече дискусии и срещи, но това не променя нищо по отношение на позицията на България спрямо т.н. европейски компромис, който последва френското предложение и където РСМ има да изпълни определени задачи”.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков, цитиран от БГНЕС.

Денков коментира думите на външния министър на РСМ Буяр Османи в Дубровник, който каза, че "диалогът с България трябва да е по-интензивен".

Няма лошо ние да говорим по бизнес проекти и всичко, което би било полезно за двете държави, но това не променя по никакъв начин външнополитическата позиция на България”, заяви още премиерът.

От догодина България ще спазва решението, прието на последната среща на НАТО, което гласи, че страните-членки на Алианса трябва да отделят минимум 2% от БВП на националните си бюджети за отбрана. "За тази година България е заложила 1,88% от БВП, а за 2024г. те ще бъдат 2%. От следващата година ще изпълняваме това изискване на НАТО, и то е свързано с усложнената среда. Ние трябва да подсилим капацитета на българската армия”, каза още акад. Денков.

При един такъв бюджет, който се прави на края на годината, трябва максимално бързо да се задвижват трансфери в различни посоки. Примерно, Сдружението на общините от доста време казва, че кметовете не могат да сформират своите бюджети, защото чакат националния. Отделно, виждате, че има искания от различните групи от МВР, както и такива от НОИ, които искат увеличение. За да осигурим 3% дефицит, който за нас е висок приоритет, ние вече трябва да търсим преразпределяне на средствата, ако ще правим нови. С други думи, ако трябва да добавим до 2% тази година, което никой от нашите партньори не го иска, ние би трябвало да вземем отнякъде другаде, а това не го смятаме за разумно”, каза още премиерът акад. Николай Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари