Николай Денков: Тези, които биеха обикновени протестиращи, трябва да напуснат МВР

5
Калин Стоянов тръгна в правилната посока, смята премиерът
Калин Стоянов тръгна в правилната посока, смята премиерът Видео: NOVA

Калин Стоянов тръгна в правилната посока, смята премиерът

Вътрешният министър тръгна в правилната посока, надявам се да я извърви докрай. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков, предаде БГНЕС.

Премиерът коментира първите наказания за служители на реда заради полицейско насилие.

Според него освобождаването на трима служители е „знак, който трябва да разчетем“.

Насилието не може и не трябва да бъде оставено по никакъв начин безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора паднали, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат структурите на МВР. Това бяха много малка част от служителите на реда там и искам да поздравя останалите, че не позволиха да се поддадат на провокацията“, каза Денков.

На въпрос дали държи на позицията, че ако Калин Стоянов не си тръгне, той ще го направи, Денков отговори така: „Аз друго казах вчера. Че ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва тези проблеми, тогава щях да си тръгна. Той в момента тръгна в правилната посока, надявам се да я извърви докрай“.

По повод исканата оставка на спортния министър, премиерът заяви, че той „има неговата пълна подкрепа“. „Не знам защо му искат оставката, но аз не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Az
    Аз не чух нищо осъдително от този човек за лумпените които запалиха автомобил, хвърляха камини срещу полицаи без защитно облекло, трошаха и чупеха. Нямам обяснение. Освен ако "протеста" не е организиран от близки до него политици.
  • 5
    1
    ЗАКРИВАЙ
    А ченгетата които биха случайни минувачи по улиците в района? А тези които влязоха в частен обект (заведение) и биха посетителите му? Те даже не са пребивали протестиращи, а обикновенни нищо неподозиращи граждани. Те не трябва ли да бъдат съдени за телесни повреди (има и тежки телесни повреди с избити зъби)? За тежка телесна повреда няма "мъмрене" и "дисциплинарно уволение". За тежки телесни повреди по закон има ефективни наказания и затвор, без възможност за условни присъди и подписки. Вкарайте няколко прасета в затвора, че колегите им да имат едно на ум следващия път като решат да бият невинни, които даже не са присъствали на протеста. За съжаление съм сигурен, че ефективно наказани няма да има.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари