Николай Денков: Стартира строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“

3
Започва и паралелната подготовка за 8-и блок на атомната централа, подчерта премиерът
Започва и паралелната подготовка за 8-и блок на атомната централа, подчерта премиерът Видео: NOVA

Започва и паралелната подготовка за 8-и блок на атомната централа, подчерта премиерът

С решение на МС ще стартира реализацията на строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Предприятието, което ще отговаря за проекта ще бъде капитализирано с още 500 милиона лева. То ще започне преговорите с фирмите, които трябва да построят 7-и блок до 2033 година. Това заяви премиерът Николай Денков преди началото на днешното заседание на Министерския съвет, предаде NOVA.

По думите му със същото решение ще започне подготовката за 8-и блок на атомната централа. "За да вървят заедно и в рамките на 2-3 години да бъдат готови и двата блока, които са нужни за енергийната система. Тяхната обща мощ е 2300 мегавата, с което надхвърлят мощността от 1760 мегавата на затворените от 1-ви до 4-ти блок на АЕЦ-а. Технологията на тези реактори е уникална в света. Тя позволява да се променя мощността им два пъти в много кратък срок, което е много важно за стабилното управление на енергийната система, когато влязат в действие", допълни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    до 4
    Пропусна тунелът Русе-Джурджу, обещан от Пламен Стоилов.:) Милото ми ВКР, какво ли прави в момента? Някога мислех, че е най-тъпият кмет на Русе. Появи се Пенчо и ме опроверга - Стоилов е гений! Най-малкото умее да мълчи и да не ръси простотии. Пенчо това не го може.
  • -5
    5
    до 3
    Единственото безспорно е, че си дебил. Даже не се разбира какво искаш да кажеш.:)
  • 1
    4
    Поредната
    лъжа! Същото като с 5те моста над Дунав, магистралата, тунела под Шипка!
  • 0
    3
    Безспорно:
    Две добри новини в едно: - намаляваме руското влияние - получаваме гъвкава мощност в среда на соларни инсталации и неуверено потребление
  • 3
    2
    до 1
    Така си мислиш защото не мислиш. Казвам, че си прост. За последната година и Булгаристан и ЕС и САЩ така яко си го тикнаха, че няма да можем да се оправим поне 10 години.:( Но пък ти завиждам, идиотите сте щастливи!:(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари