Николай Денков: Предстои да вземем решение за увеличение на минималната заплата

0
България продължава да бъде държавата с най-ниска работна заплата в ЕС
България продължава да бъде държавата с най-ниска работна заплата в ЕС Снимка: БГНЕС

България продължава да бъде държавата с най-ниска работна заплата в ЕС

Предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с подготовката на бюджета за 2024 г. – решение за увеличаване на минималната работна заплата със 153 лева, така че от 780 лв. да стане 933 лв. от 1 януари 2024 г. Това заяви премиерът Николай Денков на днешното заседание на МС.

"С това решение ние ще изпълним един от ангажиментите си, съчетан с други мерки, за намаляване на неравенството у нас, което е твърде високо за европейските стандарти", подчерта той.

Той уточни, че към момента България продължава да бъде държавата с най-ниска работна заплата в ЕС.

"Трябва все повече да привличаме инвеститорите с това, че предлагаме производства с високо качество, висока добавена стойност и добре подготвена работна ръка. Това ще отнеме време, но решението днес е стъпка в тази посока", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Ти - баща! Ти - майка!
    Дай Боже Денков, дано и в Общинските предприятия на Община Русе, да вземете решение за увеличение на минималната заплата, че с тези месечни 700 лева няма и в Кауфланд да ги пускат вече!
  • 0
    2
    Ганьо
    А стига вече с тая простотия.Пак ще вдигат минималната работна заплата.Ще я правят 933 лв.Задължете работодателите да вдигнат и другите заплати пропорционално. Неграмотните чистачки ще получават колкото мен, а аз съм с 33 години стаж, висше образование, работя по специалността си и получавам 1080лв. Аман от кретени!
  • 1
    1
    ...
    Не ви ща парите, нещастник ! Работодателите ще ги раздават фиктивно и пак ще си ги вземат обратно. Забивате в поредната схема живота в България и с абсолютно нищичко не помагате на народа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари