Николай Денков: Няма нищо по-силно от знанието!

0
Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители
Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието благодари на всички учители и просветители

Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух“, каза академик Николай Денков в официалното си обръщение за 24 май.

Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа“, пише в официалната страница на Министерство на образованието.

През изминалите две години на тежки изпитания Вие, учителите и университетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което Ви дължим дълбок поклон. Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел – по-качествено образование на следващите поколения българи. По пътя към нея със сигурност ще има трудности, от всички нас ще се изискват още повече усилия и енергия, но това няма да ни спре. Защото носим отговорност за бъдещето на България“, допълва Денков.

Признателни сме Ви и за това, че вдъхновявате младите хора да поемат по вълнуващия път на науката. Поздравявам всички продължители на светлата мисия на Първоучителите за съхраняване и разпространяване на българския език, българската култура, духовност и традиция. Докато Ви има, ще я има и България, защото „народността не пада там, дето знаньето живей!“, казва още Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Кака Денка
    Грешите, господин министър, има по-силно нещо от знанието. Това е корупцията и псевдоактивността и псевдонаучността в учебното заведение на вашия колега, когото избрахте за председател на Обществения съвет, който ще развива, пардон, ще развинтва висшето образование в България. Не успяхте да прокарате обединяването на университети, въпреки, че капацитетът им е два пъти по-голям от завършващите следното си образование, няма да прокарате и методиката за атестиране на преподаватели, защото в местния университет и в повечето други университети в страната властват корупцията, азиатския манталитет на феодализъм, имитацията на учебна и научна дейност. Засега не успявате да се преборите с тях, а вероятно и в бъдеще.
  • 4
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Мухльо....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари