Николай Денков: Никой да не влиза в морето в следващите 48 часа

0
Водата не е годна за консумация и хората не трябва да я пият!
Водата не е годна за консумация и хората не трябва да я пият! Снимка: Facebook / Архив

Водата не е годна за консумация и хората не трябва да я пият!

Никой да не влиза в морето в следващите 48 часа, морето е бурно и опасно! Това предупреждение отправи към българите премиерът акад. Николай Денков, който лично отиде на място в Царево.

Водата не е годна за консумация и хората не трябва да я пият! Не и докато не бъдат направени проби и местното ВиК дружество не обяви обратното.

Премиерът успокои, че хората по плажните ивици и по къмпингите са в безопасност. "От НИМХ казаха, че очакват спиране на съществените валежи оттук-нататък. В следващите часове водата ще се оттича", допълни Денков.

На място ще пристигнат и доброволци, които ще предложат помощта си. "Те трябва да минат през щаба в Царево, за да се организират, да разберат кой къде ще е полезен и да не се създава хаос", посочи министър-председателят.

"Реагирахме при първата възможност. Осигурява се храна и вода. Нека всички да работим заедно, после да делим кой какво е свършил", призова той, като добави, че обстановката се успокоява. Утре сутрин ще се провери нивото на водата.

Държавата ще помогне след бедствието. Предвидени са два вида помощи: за нарушаване на сградите - до 1 512 лв. еднократно. И за електрически уреди и повредена покъщнина: до 2 500 лв.

Две жени и един мъж са изчезнали, а починалите хора са мъж и жена, съобщи още премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари