Николай Денков: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда

0
Премиерът отбеляза, че всички действия на правителството са насочени към постигането на три цели
Премиерът отбеляза, че всички действия на правителството са насочени към постигането на три цели Снимка: Христо Касабов / БТА

Премиерът отбеляза, че всички действия на правителството са насочени към постигането на три цели

Основната цел на това правителство е да се интегрираме напълно през следващите години в европейските и евроатлантическите структури. Това заяви министър-председателят Николай Денков пред участниците в бизнес-закуска на форума на Американската търговска камара и българското правителство по повод 120 години установяване на дипломатически отношения между САЩ и България, предаде БТА.

Премиерът отбеляза, че всички действия на правителството са насочени към постигането на три цели. Интергрирането в евроструктурите като еврозоната, Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, сътрудничество с ключови държави като САЩ, ЕС като организация, е насочено към развитието на България като нормална европейска държава.

Второто е, че за постигането на тази цел ще действаме напълно прагмитично, каза Денков. По думите му промените в законите, решенията, които правителството взема, целят спокойно, методично, систематично да бъдат направени промените, които очакват хората от години. Даваме си сметка колко е трудно, но имаме ясен и конкретен план, заяви министър-председателят.

Третото е, че кабинетът е доста по-стабилен, отколкото вероятно изглежда, заяви Николай Денков. Напрежение има и ще има, спорове също, интереси, с които трябва да се сблъскваме ще се опитват да пречат на това, което правим, допълни той. Важното по думите му е, че голямото мнозинство в Народното събрание и от народа подкрепят общата цел. Това ми дава увереност, че можем да я реализираме, каза Денков и допълни, че ще разчита на сътрудничеството с Американската търговска камара и с колегите от ЕС, за постигаме на тези цели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Да ти подскажа:
    Пътници сте, ПЪТНИЦИ, към затвора!
  • 1
    3
    ИмеТо
    Ааа, педаладенков, пак се изказа....
  • 4
    2
    ...
    Я , само колко яко се изпъчил на фона на логото на господарите си. Отпадък мръсен.
  • 5
    1
    Така е
    защото овце робите си траят, гледат на къде ще подухне ветреца и да се врътнат и те натам, че ако бяхте в друга държава доста нестабилно щеше да е, метлата щеше да играе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари