Николай Денков: Имаме споразумение

0
Държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища, съобщи премиерът
Държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища, съобщи премиерът Снимка: БНТ

Държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища, съобщи премиерът

Имаме крайно споразумение, което бе подписано с миньорите и енергетиците. Това е началото на доста по-подробно обсъждане.

Подписите стоят под 7 точки, първите 2 са по-експертни. Първите две ще бъдат внесени утре в НС, и ще бъдат гласувани като решения на НС, за да е ясно, че ангажиментът е не само на правителството, но и на партиите, които подкрепят това правителство.

Това съобщи премиерът Николай Денков след продължилата близо 7 часа среща с представители на протестиращите енергетици и миньори, предаде БГНЕС.

Разбира се, ще се радвам да се присъединят и други в НС, това е тяхно решение.

Първите две точки по същество означават, че държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища. Тези централи - независимо дали са държавни или частни, имат свободата да работят свободно, и пазарът ще реши кои ще останат. Но наред с това имаме нужда от базови мощности, за да е стабилна енергийната система така че да няма проблеми с електричеството в България.

Никой, нито правителството, нито която и да е от партиите, не може да рискува такова нещо. Така че първите две точки означават, че системата ще работи стабилно, допълни премиерът. Ще имаме базови мощности, колкото е необходимо, за да може да работи енергийната система, каза още премиерът.

И шестте искания на протестиращите са на практика удовлетворени. Успяхме да стигнем до консенсус, допълни Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Сорос Денкоглу
    Пътници сте, ей, боклук, ПЪТНИЦИ! Дано посоката ви да е и за Оня свят, мърши алчни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари