Николай Бузов и Иван Тотев откриха съвместна изложба в Русе

0

Творбите от експозицията „Живопис и скулптура“ ще останат в Художествената галерия до 8-ми октомври

В Художествената галерия бе открита съвместната изложба „Живопис и скулптура“ на русенския художник Николай Бузов и пловдивския скулптор Иван Тотев. На откриването присъстваха десетки ценители на изкуството, а кметът Пенчо Милков се срещна с творците малко преди откриването.

Николай Бузов работи в областта на живописта, рисунката и графиката, модния дизайн. Автор е на над тридесет самостоятелни изложби в страната и зад граница, участник в редица международни изложби, биеналета, симпозиуми и пленери, както и модни шоу и изложения. Присъждани са му номинации и награди в областите на изобразителното изкуство и дизайна в България, Румъния, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Сърбия, Германия, Нидерландия. Негови творби притежават галерии и сбирки на меценати и колекционери в различни страни. Живее и работи в София и Русе.

Иван Тотев е роден в град Пловдив. Той е възпитаник на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, където учи скулптура при проф. Ненко Маров. От 2004 г. е член на Съюза на българските художници. Иван Тотев е сред известните имена в групата на пловдивските художници и български автори на монументалното изкуство. Участвал е в много изложби – авторски и групови, както и в редица кураторски проекти и симпозиуми – в България, Гърция и РС Македония. Автор е на няколко монументални творби.

Творбите ще останат в Художествената галерия до 8-ми октомври и могат да бъдат видени от русенци и гостите на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари