Николай Братованов оглавява ОИК - Русе

0
ГЕРБ поднесе поредна предизборна изненада
ГЕРБ поднесе поредна предизборна изненада Снимка: Русе Медиа

Поредна предизборна изненада поднесе ГЕРБ по време на консултациите за определяне състава на Общинската избирателна комисия в Русе за предстоящия местен вот на 27 октомври.

Вместо дългогодишния председател на ОИК - Русе Мирослава Маркова партията предложи за поста адвоката Николай Братованов. Той е бил председател на ОИК в Сливо поле при предишните местни избори, информира Русе Медия.

Своя кандидатура за председател издигна и „БСП за България“ в лицето на юриста Милена Хинкова, която има сериозен опит в изборния процес. Социалистите обясниха, че предлагат човек за председател заради сложността на предстоящия вот, тъй като е нужен професионалист.

От ГЕРБ внесоха уточнението, че техният кандидат има опит от изборите в Сливо поле, и „БСП за България“ се съгласиха Милена Хинкова да стане секретар на комисията.

Без проблем бяха приети предложенията за зам.-председатели – Александър Корфонозов от „Обединени патриоти“, който отново е човек с дългогодишен опит в изборите, и Шейнур Еюб от ДПС.

На консултациите при кмета Пламен Стоилов ГЕРБ бе представлявана от новия общински ръководител Росен Даскалов и зам.областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев. От „БСП за България“ бяха общинският председател Пламен Рашев и Иван Иванов, от „Обединени патриоти“ бе общинският съветник от ВМРО Траян Тотев, а от ДПС – общинският съветник Айдоан Джелил и Айтен Исмаилова. Представители имаха още „Воля“ и „Демократична България“.

Според изчисленията за разпределение на участието на партиите и коалициите в ОИК-Русе комисията трябва да се състои от 15 члена. ГЕРБ имат 5, „БСП за България“ – 4, „Обединени патриоти“ и ДПС – по 2, Воля и „Демократична България“ – по 1.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари