Никола Минчев: Ще бъдат чути всички, които да имат какво да кажат за Нотариуса

0
Председателят на комисията за "Нотариуса" в НС ще изпрати ново писмо до градския прокурор на София
Председателят на комисията за "Нотариуса" в НС ще изпрати ново писмо до градския прокурор на София Снимка: БГНЕС

Председателят на комисията за "Нотариуса" в НС ще изпрати ново писмо до градския прокурор на София

Председателят на временната парламентарна комисия по случая "Нотариуса" ще изпрати ново писмо до градския прокурор на София Илияна Кирилова, но този път с напомняне, че е длъжна да се яви. Това каза Никола Минчев, след като заради неявяването на Кирилова, заседанието се провали.

Доста политически беше отзвукът от новината за неявяването на Кирилова, за която и депутатите научиха едновременно с журналистите.

От ПП-ДБ реагираха остро срещу аргументите на градския прокурор и, освен че я обвиниха в саботаж, я заподозряха в страх от въпроси за евентуална нейна връзка с другия съдебен лобист – Пепи Еврото.

Опозицията атакува управление управляващите, че работата в комисията не върви заради липса на организация и опасения, че изнесеното на заседанието може да се отрази лошо на преговорите за кабинет, предава БНР.

Никола Минчев отрече да има връзка между работата на комисията и преговорите за правителство и анонсира предстоящи много изслушвания именно от представители на прокуратурата. Възможно е да бъдат поканени наблюдаващи прокурори, които работят по казуси около Нотариуса. Със сигурност ще бъдат поканени бившият главен прокурор Сотир Цацаров и бившият главен прокурор Иван Гешев, както и настоящият изпълняващ функциите Борислав Сарафов.

Минчев беше категоричен, че действията на Кирилова днес за целели да попречат на работата на комисията, защото отказът ѝ е дошъл в последния момент.

Запитан как ще продължи работата на комисия, Минчев увери, че ще бъдат чути "всички, които да имат какво да кажат по темата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    kkjsajk
    Такива изявления са само онова, които умишлено се изказват, за да "подготвят" публиката, поднасяйки и тези небивалици, което обществото чака да чуе. Под небивалици да се разбира, че такива "комисии" са абсолютно бездарни и продължителни във времето. Разследват прокурори чрез следствието, но те пък са замесени и участващи във всички мафиотски процеси. И е разбираемо, че сами себе си няма да разследват - както лекар срещу лекар не дава становище. Колко много преди това комисии имаше, а резултат?! НУЛА. Нали си спомняте и специалната комисия, в която Илчовски разказва как е изнудва, колко шумна беше комисията тогава... Е и, резултат?! НУЛА. Никой сънародник да не си мисли, че точно пък политиците ще искат резултат, като и те са част от всичко това - по-малко или повече са замесени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари