Никога не използвайте тази дума на работното място

0
Премисляйте внимателно нещата, които казвате
Премисляйте внимателно нещата, които казвате

„Премисляйте внимателно нещата, които казвате. Думите ви ще посадят у другите или семената на успеха, или тези на провала“.

Това пише преди много години Наполеон Хил. Дарлийн Прайс, президент на Well Said Inc, е напълно съгласна.

Зле подбраният изказ може да навреди сериозно на доверието във вас, на възможностите, които ви се предоставят, на кариерата ви като цяло.

„Независимо от аудиторията и темата, лидерът използва език, чрез който влияе на другите и в замяна постига някаква цел. Това е и причината въпросният човек да е станал лидер – той умее да увлича хората да го следват“, казва Прайс, цитирана от Time.

Според нея обаче има една дума, която нито началниците, нито служителите трябва да използват на работното място - „опитвам“.

Ако шефът ви каже:

„До два часа искам твоето предложение за новата сделка“, а вашият отговор е: „Добре, ще опитам“, това не прави никак добро впечатление.

Думата „опитам“ предполага, че нещото може и да не бъде свършено. А никой шеф не иска да чуе това. Намеква също така, че не сте достатъчно уверени в способностите си“, коментира Прайс.

Какво да направим обаче, ако дадената задача наистина е непосилна?

Според експертите най-добре е учитиво да помолите началника си за удължен срок или му обяснете защо може да се забавите.

Източник: expert.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари