НикитУ може и още!

2
Не е лесно дори българите, свикнали на всичко, да откажеш да почиват на Черно море! Който си го може, си го може!
Не е лесно дори българите, свикнали на всичко, да откажеш да почиват на Черно море! Който си го може, си го може!

ДВУЛИКИЯТ ЯНУС

Сутринта много се впечатлих. Не е новина, по-скоро хвалебствен панегирик за.....НикитУ Ангелкова. В една от свинските медии, огромно заглавие я определя като "Шесторъкият Шива", тоест за незапознатите с индийската митология, нещо, което може да върши поне шест неща. Минимум. От статията разбираме, че НикитУ може и още!

Оставям настрани снимката като на мис Свят, все пак жената има основание да иска фотошоп. Но твърденията, че тя като Матросов на амбразурата бранела туристическия сезон, ходила да преговаря, улеснявала бизнеса, борила се с негативната реклама, дала сума ти пари за рекламата на България....само дето злите и лоши хотелиери й пречили Черноморието да стане един малък Лазурен бряг и туристите на огромни стада да напират да почиват у нас, ми дойдоха в повече....

Е, то бива, бива, ама бивол за мезе не бива! Тя не била виновна, други били!

А аз, понеже съм злопаметна /така ме наричат тези, които помнят три минути и винаги са с щастливата физиономия на доволна овца/, се сещам за безумните закони за глоби за хавлии, но не и за бетона и хотелите по плажа и дюните, за забраната за къмпингуване извън кошарите, определени от закона, за разрушените дюни, безумните концесии, ограбващи и държавата и всеки дръзнал да почива по нашето Бетономорие....то една ли, две ли простотии не се родиха в това, което при други хора е глава, а при нея - израстък, служещ й да пази равновесие.

Както винаги, гербав виновен няма. Провалът на сезона бил заради други. Журналиститутката /дори да е в мъжки род/, написала панегирика, само където не предлага да бъде наградена с орден за почетни заслуги към България.

Двуликият Янус - лицемерието е обхванало цялата държава. Дотам, че хората, настроени да не противоречат на общественото мнение и да не мислят самостоятелно, се питат дали да вярват на очите и ушите си. И да се опитват да оцелеят в свят, в който виртуалната реалност на лицемерието и страхът надделяват над реалността!

Е, бравос на НикитУ! Положи много усилия. Не е лесно дори българите, свикнали на всичко, да откажеш да почиват на Черно море! Който си го може, си го може!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари