Ние си плащахме, за да ходим на работа!

0
Мая Манолова алармира, че пропуски в законодателството правят институциите безпомощни в случаите с работодатели, които не плащат заплати
Мая Манолова алармира, че пропуски в законодателството правят институциите безпомощни в случаите с работодатели, които не плащат заплати Видео: БНТ

Спешни мерки срещу некоректните работодатели поиска националният омбудсман.

В ефира на БНТ Мая Манолова коментира, че пропуски в законодателството правят институциите безпомощни в случаите с работодатели, които не плащат заплатите на служителите си.

Манолова и синдикатите внесоха в парламента предложения за промени, които да решат проблема. Омбудсманът настоява те да бъдат приети от депутатите до края на септември.

Мая Манолова - омбудсман на България: Много се надявам до края на септември да бъдат приети предложенията, които внесох, които са подкрепени от депутати от различни цветове. Плюс удължаване на срока между прекратяването на договора и започване на производство по несъстоятелност на 12 месеца, така че хората да могат реално да си вземат парите при евентуален фалит на работодателя от този фонд.
Ще настоявам да влезе в сила забраната на фирми на клошари, защото вчера, срещайки се с различни институции във Варна, те ми обясниха, че това е пандемия, че не можеш да хванеш някакъв концесионер, съдържател на ресторант, изобщо някакъв работодател да си платят някакви задължения и към държавата, и към работниците, защото в момента, в който проверката почне, до следващата сутрин фирмата вече е продадена.
Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари